• Tuotekategoriat

  • Toimialat

Kaasuhälytinjärjestelmät

Vuosikymmenen kokemuksella kaasunvalvonnasta HyXo toimittaa kokonaiset, räätälöidyt kaasuhälytinjärjestelmät asiakkaiden tarpeisiin. Toimitamme keskukset, kaasuhälyttimet ja kaikki muutkin tarvittavat tarvikkeet, joita tarvitaan tuotantolaitoksen turvallisuuden varmistamiseksi. Olemme toimittaneet satoja kaasunvalvontajärjestelmiä asiakkaittemme tarpeisiin ympäri maailmaa. Osaava henkilökuntamme valitsee juuri sinun tarpeisiisi sopivan järjestelmän ja huolehdimme järjestelmän toimivuudesta koko elinkaaren ajan.

HyXon palveluihin kuuluvat kaasuhälyttimien käyttöönotto ja huolto sekä koulutukset toimittamillemme laitteille ja kaasunvalvontajärjestelmille.

Kaasuhälytinjärjestelmät voidaan toimittaa pääpiirteittäin kolmella eri tavalla:

Yksittäiset kaasuhälyttimet kaasunvalvontaan

Älykkäät yksittäiset kaasuhälyttimet, joissa on sisäänrakennetut hälytysreleet paikallishälytys- ja merkinantolaitteita varten. Hälyttimiin voidaan ohjelmoida halutut hälytysrajat. Lisäksi hälyttimistä on saatavilla myös ulostulotiedot ulkopuolisia järjestelmiä varten. Laitteet soveltuvat erinomaisesti kohteisiin, joissa on tarve valvoa yhtä tai useampaa kaasua eri hälyttimillä ja halutaan erilliset hälytykset kaasukohtaisesti.

Kaasunvalvonta itsenäisellä kaasuhälytinjärjestelmällä

Kaasuhälyttimet liitetään erilliseen kaasuhälytinkeskukseen, jossa märitetään halutut hälytystasot. Osassa hälytinkeskuksista relelähdöt ovat vapaasti ohjelmoitavissa, mikä mahdollistaa esimerkiksi kaasu- tai ryhmäkohtaiset hälytykset. Paikalliset merkinantolaitteet kuten sireenit ja vilkut kytketään keskukselle. Kanavakohtaiset mittaustulokset ja hälytystiedot voidaan viedä myös tuotantolaitoksen automaatio- tai kiinteistöautomaatiojärjestelmää varten, sekä vaihtoehtoisesti etäluettavaan keskuspaneeliin.

Itsenäinen kaasuhälytinkeskusjärjestelmä on SIL-hyväksytty, eikä liitetyn automaatiojärjestelmän täten tarvitse olla turvaluokiteltu. Keskuksia on saatavilla myös akkuvarmenteisena, jolloin laitoksen mahdolliset lyhyet sähkökatkot eivät vaikuta kaasuhälytinjärjestelmän toimintaan.

Kaasuvalvonta osana automaatio- tai kiinteistöautomaatiojärjestelmää

Kaasuhälyttimet asennetaan osaksi kiinteistö- tai automaatiojärjestelmää. Hälyttimiltä saatavat mittaussignaalit viedään automaatiojärjestelmään, ja tarvittavat hälytysrajat määritetään järjestelmässä. Älykkäiltä hälyttimiltä on mahdollisuus tuoda anturin kuntoon liittyviä parametritietoja HART-signaalina järjestelmään esimerkiksi tehtaan ennakoivaa kunnossapitoa varten.

Paikallisia merkinantolaitteita voidaan myös liittää osaksi älykkäitä hälyttimiä, joissa on omat relelähdöt paikallisia hälytyksiä varten.

Satu Mäkelä

Myyntipäällikkö
Prosessimittaukset

Puhelin 010 417 4538