22.3.2016

HyXo Oy toimitti vuonna 2015 Hartwallin panimo ja virvoitusjuomatehtaalle Lahteen kolme matalapaine UV-laitetta virvoitusjuomien raakaveden desinfioimiseen. Ennen UV-desinfiointia Lahti Aqualta tuleva vesi esikäsitellään ja nanosuodatetaan. Nanosuodatetun veden ja nanosuodatuksesta syntyvän rejektiveden desinfiointiin käytetään HyXon toimittamia UV-laitteita.

Aiemmin prosessissa toiminut UV-laite toimi keskipainelampuilla. Keskipaine UV-laitteella prosessivesi kuumeni viikonlopun aikana huomattavasti, kun vesi seisoi ja laitetta ei haluttu sulkea. Veden kuumeneminen aiheutti huoltohenkilöstölle lisätyötä, kun kuumentunutta vettä jouduttiin jäähdyttämään. Matalapaine UV-laitteen etuna on, että veden lämpötila pysyy stabiilina ja asiakas on kokenut sen huoltovapaammaksi verrattuna aikaisempaan keskipainelaitteeseen.

Hartwallin laitos käsittelee vettä noin 800 000 m³/vuodessa. Tästä noin 300 000 m³ menee virvoitusjuomiin.

Oy Hartwall Ab
Hartwall on juoma-alan kasvava suunnannäyttäjä ja valmistaa suomalaisten rakastamia juomia arkeen ja juhlaan. Hartwallin tunnetuimmat tuotemerkit ovat Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Lapin Kulta, Karjala ja Hartwall Original Long Drink ja se on myös Heineken ja Pepsi -brändien yhteistyökumppani Suomessa. Harwallin rakastettujen klassikoiden ja innovatiivisten uutuuksien parissa työskentelee n. 700 henkilöä.

HARTWALL
Kuvassa Oy Hartwall Ab:n automaatio & energia päällikkö Sami Pohjola sekä kunnossapidon esimies Janne Santamäki