OULUN VEDELLLÄ POSTIIVISIA KOKEMUKSIA HYXON OTSONAATTORIPROJEKTIN TOTEUTUKSESTA

HyXo Oy toimitti vuoden 2016 alussa otsonaattorin Oulun vesiliikelaitoksen Kurkelanrannan pintavesilaitokselle juomaveden desinfiointiin. Wedecon SMOevo 410 otsonigeneraattorilla pystytään tuottamaan 1200 g/h otsonia.

Kahden vuoden käyttökokemuksen jälkeen asiakas on ollut tyytyväinen laitteiden toimintaan. Kurkelanrannan pintavesilaitoksen vastaava käyttömestari Reima Otamon mukaan yhteistyö HyXon projektipäällikön kanssa toimi moitteettomasti projektin aikana. Projektin aikataulu pysyi suunnitelmassa, vaikka projektin aikana tuli muutoksia työmaalla.
Otamo kertoo, ettei tällaisesta otsonaattorin käyttöönotosta ole voinut aiemmin kuin haaveilla: "Wedecon asiantuntija ohjelmoi otsonaattorin paikan päällä ja puolen päivän työn jälkeen kaikki toimi kuin junan vessa." Aiemmasta projektista toisen toimittajan kanssa heidän kokemukset olivat kovin erilaiset.

Otamo toteaa myös, että tarjouskyselyllä on suuri merkitys projektin toteutuksen suhteen. Asiakkaan tulee tietää mitä haluaa, millaisia eritysvaatimuksia on esim. otsonin tuoton suhteen. Oulussa kulutus on talvella huomattavasti pienempää kuin kesällä, mikä piti osata huomioida myös tarjouskyselyssä. Talvella vain puolet diffuusoreista on käytössä ja tällä taataan riittävä virtaama diffuusoreiden kuplan muodostukselle pienemmillä kaasuvirtaamilla. Hankinnassa on myös huomioitava varaosien ja asiantuntevan huollon saatavuus, eikä se haittaa vaikka asiointikielikin on toinen kotimainen.

Kurkelanrantaan toimitetun laitteiston takuuaika alkaa tulla täyteen. Otamon mukaan ainoan päänvaivan käytön aikana on aiheuttanut sähkön verkkovirran huojuminen, kun elektrodinen komponentti ei salli kuin 2 % muutoksen sähkövirrassa. Otsonaattorin antama vikakoodi häiriön tullessa antoi monta vaihtoehtoa vialle, mutta ongelma selvisi alijännitettä antavan varavoimakoneen käytössä. Kun tämäkin asia on tiedossa, osataan jatkossa varautua ja vikaa ei haeta mistään muualta. Taatakseen otsonaattorin moitteettoman toiminnan myös jatkossa, on asiakkaalla pohdinnassa huoltosopimuksen tekeminen HyXon kanssa.

Lisätietoja:
Asiakkuuspäällikkö Anne Koskela
puh. 010 417 4542
anne.koskela@hyxo.fi