8.3.2024

Meidän Hyxo, ihmiset yrityksemme takana - varastopäällikkö Heidi Hänninen

Naistenpäivän kunniaksi haluamme nostaa esille yhden Hyxon vahvoista naisista, varastopäällikkö Heidi Hännisen. Hänen urapolkunsa on osoitus siitä, kuinka asiantuntemus, sitoutuminen ja jatkuva itsensä kehittäminen sekä asiantuntevan tiimin tuki ovat perusta menestykseen ja työssä viihtymiseen.


Hyxon logistiikkakeskuksen työntekijät Juha Jokinen (vas.), Leo Moisanen (oik.) ja Heidi Hänninen pitävät pyörät pyörimässä ja tunnelman korkealla.

Ammattilaisen polku Hyxolla

Heidin ura suurten hyllyjen ja vilkkaan toiminnan keskellä alkoi reilu kymmenen vuotta sitten varastotyöntekijänä. Sittemmin hän on työn ohessa kouluttautunut logistiikkainsinööriksi, ja vastuut ovat kasvaneet.

– Voisiko sanoa, että puolivahingossa ajauduin varastoalalle. Kun huomasin, että alalla on töitä ja koulutusmahdollisuuksia, tuntui tämä omalta alalta, kertoo Heidi.

Osaamisen karttuessa Heidi on päässyt olemaan monessa mukana. Hyxon toiminta on kehittynyt valtavasti kuluneen kymmenen vuoden aikana ja haasteitakin on matkan varrelle mahtunut.

– Otan ne (haasteet) mielenkiinnolla vastaan, ja niistä oppii aina. Hyxolla on todella hyvä porukka, joten voin milloin vain kääntyä työkavereiden puoleen, asiassa kuin asiassa, kiittelee Heidi.

Työympäristö, joka inspiroi

Työympäristö on enemmän kuin vain varasto; se on paikka, jossa jokainen onnistuminen jaetaan ja jokainen haaste kohdataan yhdessä. Logistiikkakeskuksen tiimi, johon Heidin lisäksi kuuluvat logistiikkatyöntekijät Juha Jokinen ja Leo Moisanen, on tehnyt yhdessä töitä jo vuosia. Se näkyy työn laadussa ja siinä, kuinka hyvin työntekijät tuntevat toisensa.

– Meille työntekijöiden hyvinvointi ja turvallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä. Olemme ottaneet käyttöön monia toimenpiteitä varmistaaksemme, että jokainen päivä töissä on sekä turvallinen että antoisa, kertoo Heidi.

Tiimin kyky muokkautua vaihtuviin tilanteisiin saa Heidiltä vilpitöntä kiitosta. Tiukoistakin paikoista selvitään, kun töitä tehdään osaavalla porukalla ja hyvällä fiiliksellä.

Kohti tulevaisuuden tavoitteita

Suurin osa tiimin työpäivistä koostu asiakkaiden tilausten hoitamisesta, joita tulee pitkin päivää. Tavoitteena on toimittaa ennen klo 13 saapuneet tilaukset asiakkaalle jo seuraavan työpäivän aamuna. Tämä toki riippuu myös jakelualueesta, joihinkin syrjäisempiin paikkoihin jakelua tehdään vain joka toinen päivä.

Hyxon Keravan logistiikkakeskuksesta löytyy noin 12 000 varastonimikettä, joten tiimin usean vuoden kokemus ja tietämys asiakkaista on arvokasta.

– Käsittelemme myös paljon vaarallisia aineita. Olemme panostaneet siihen, että kemikaaleja sisältävät toimitukset ovat turvallisia koko toimitusketjussa, muistuttaa Heidi, joka toimii myös yrityksen turvallisuusneuvonantajana.

Tulevaisuudessa Heidi toivookin pääsevänsä jatkamaan opintoja ainakin kemikaalien sekä kemikaaliturvallisuuden osalta. Motivoimalla ja uuden oppimisella saadaan pitkäaikaistenkin työntekijöiden hyvä työvire säilytettyä – ja se onkin yksi Hyxon vahvuuksista. Meillä työntekijä on tärkeä.