HYXO OY TOIMITTI LAHTI AQUAN VESITORNEIHIN UV-LAITTEET

HyXo Oy:n Lahti Aqualle toimittamat UV-laitteet vesitorneissa maksimoivat verkostoveden biologisen laadun. Vaikka Lahti Aquan kaikilla vedenottamoilla on UV-laitteet käytössä, tästä huolimatta yrityksessä haluttiin minimoida talousveden mahdollinen bakteeriperäinen saastuminen myös vesitornin jälkeen hankkimalla torneihin UV-laitteet.

Lahti Aquan teknisen johtajan Jouni Lillmanin mukaan vesitorni on paikka, jossa talousvedellä on mahdollisuus kontaktiin ilman kanssa. Lillman toteaa, että UV-laitteen asentaminen vesitorniin on investointina pieni verrattuna siitä saatuun hyötyyn. Asentamalla UV-laitteet myös vesitorneihin haluttiin minimoida mahdollisuus veden kontaminaatioon. Lahti Aqualla on oltu erittäin tyytyväisiä HyXon toimittamiin UV-laitteisiin, joita on asennettu Ursan, Mustakallion, Salpakankaan sekä Nastolan vesitorneihin.

Lahti Aquan olemassa olevissa vesitorneissa ei ollut tiloja UV-laitteelle, mutta laitteet saatiin toteutetuissa saneerauksissa hyvin mahtumaan ahtaisiin tiloihin. Ursan vesitorniin asennettiin ensimmäinen Lahti Aquan UV-laite noin 3 vuotta sitten. Vesitorniin asennetun UV-laiteen tarkoituksena on hygienisoida tornissa viipynyt vesi. Viimeisin HyXon toimittama UV-laite Salpakankaan vesitorniin otettiin käyttöön helmikuun 2017 alussa.

case_lahtiaqua