22.4.2020

HyXo Oy on ostanut Hach ja Sentry liiketoiminnat G.W.Berg Oy:ltä

Keravalainen HyXo Oy on 21.4.2020 toteutuneella kaupalla ostanut vantaalaisen Oy G. W. Berg & Co Ab:n (GWB) voimalaitosmittausliiketoiminnan.  Voimalaitosmittausliiketoiminta sisältää Hach- ja Sentry-prosessimittalaitteiden jälleenmyyntioikeudet kokonaisuudessaan. Kaupan myötä HyXo toimii jatkossa yksinoikeudella Hach-voimalaitosmittausten ja Sentry-näytekeskusten jälleenmyyjänä ja huoltajana Suomessa.

- Olemme toimineet Hach-prosessimittalaitteiden jälleenmyyjänä Suomessa kohta 40-vuoden ajan. Hach-tuoteperhe on kauttamme edustettuna myös Ruotsissa tytäryhtiömme Oleinitec Nordicin kautta sekä Baltiassa Filter -konsernimme kautta, kertoo HyXo Oyn toimitusjohtaja Harto Viiala.

- Kaupan avulla saamme vahvistettua osaamistamme voimalaitosmittauksien osalta, ja pystymme tarjoamaan asiakaskunnallemme laajempia kokonaisuuksia prosessimittaukseen tälle teollisuuden alalle. Tämä tukee loistavasti yrityksemme kokonaiskasvutavoitteita, Harto Viiala jatkaa.

Liiketoimintakauppaan sisältyy kahden henkilön siirtyminen HyXon palvelukseen.

- Uskon, että asiakkaamme hyötyvät tästä muutoksesta. Vahva osaamisemme prosessimittauksesta ja kaupan myötä laajeneva tuotepaletti antavat meille mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme entistäkin laajempia kokonaisratkaisuja, sanoo HyXon prosessimittaus-segmentin myyntipäällikkö Pekka Ilmola.

- Uskomme vanhojen asiakkaidemme olevan hyvissä käsissä HyXossa. Osaaminen talossa on vahvaa ja tuotteetkin heille jo entuudestaan tuttuja. Olemassa olevat huoltoasiakkaat saavat samaa laadukasta huoltopalvelua Hach laitteille jatkossa HyXon toimesta. Me keskitymme jatkossa laboratorioliiketoiminnan kehittämiseen, sanoo toimitusjohtaja Marko Vainikka GWB:ltä.

Lisätietoja:

Harto Viiala, toimitusjohtaja HyXo Oy
p. 010 417 4541
harto.viiala@hyxo.fi

Marko Vainikka, toimitusjohtaja Oy G.W.Berg & Co Ab
p. 0201 255 255
marko.vainikka@gwb.fi

 

---------

HyXo Oy on yli viisikymmenvuotias perheyritys, joka on kasvanut vuosien saatossa merkittäväksi toimijaksi niin vedenkäsittelyn osaajana kuin teknisenä tukkukauppiaana. Tänä päivänä toimintamme jatkuu jo kolmannessa sukupolvessa tarjoten asiakaslähtöisiä ratkaisuja, tuotteita ja palveluita prosessimittauksen, vedenkäsittelyn sekä prosessi- ja laboratoriolaitteiden parissa. Tuomme maahan ja valmistamme sekä yksittäisiä laitteita että laitekokonaisuuksia. Päämiehiä meillä on yli 40 kappaletta. Henkilöstömäärämme on yli 65 ja liikevaihtomme oli vuonna 2019 yli 22 milj. €.

Oy G.W.Berg & Co Ab on toiminut alallaan samalla nimellä jo vuodesta 1926. Meidät tunnetaan laadukkaiden laboratorio- ja tuotantomittauslaitteiden toimittajana. Olemme 100% perheomisteinen yritys. Haluamme omalla toiminnallamme ja toimittamillamme ratkaisuilla tehostaa ja parantaa asiakkaan tuloksentekoa. Omaamme alan parhaan osaamisen ja haluamme olla asiakkaillemme halutuin yhteistyökumppani.