HyXo Oy vahvistaa toimintaansa ostamalla haminalaisen Aprotech Oy:n

13.8.2021

HyXo Oy vahvistaa toimintaansa ostamalla haminalaisen Aprotech Oy:n

HyXo Oy vahvistaa osaamistaan ja laajentaa tarjontaansa entisestään haminalaisesta Aprotech Oy:stä 12.8.2021 solmitulla kaupalla. Kaupan myötä Aprotech Oy siirtyy kokonaisuudessaan HyXo Oy:n 100%:sti omistamaksi tytäryhtiöksi.

- Me HyXossa katsomme vahvasti tulevaisuuteen ja kaupan myötä pystymme täydentämään osaamistamme ja tuotevalikoimaamme kattavammaksi. Koko Suomen kattava organisaatiomme takaa, ettei muutoksesta aiheudu Aprotechin asiakkaille minkäänlaista haittaa, HyXo Oy:n toimitusjohtaja Harto Viiala kertoo.

- Toimintaperiaatteenamme on ollut toimittaa ympäristöteknologian tuotteita asiakkaillemme kokonaisvaltaisilla toimitus- ja palveluratkaisuilla. Olemme halunneet aina olla asiakkaillemme paras yhteistyökumppani laitteiden koko elinkaaren ajan ja solmitun kaupan myötä asiakkaamme saavat entistäkin kattavampaa palvelua, toimitusjohtaja Mikko Muukka Aprotech Oy:stä kertoo.

Aprotech Oy:n toiminta on keskittynyt veden- ja jätevedenkäsittelyyn sekä teollisuuden neste/kiintoaine erotusprosesseihin. Yrityksen edustuksessa itävaltalaisen Andritzin, ruotsalaisen Hydria Waterin, saksalaisen KUHN:in sekä hollantilaisen Landustrien laitteita. Lisäksi Aprotech on kehittänyt omia laitteita lähinnä lietteenkuivaukseen liittyen.  Kaupan myötä edustukset siirtyvät HyXo Oy:lle.

- Vahva osaamisemme veden- ja jätevedenkäsittelyssä saa kaupan myötä jälleen uutta voimaa. Toivotamme Aprotech henkilökunnan lämpimästi tervetulleiksi hyxolaisiksi. Jatkamme yhdessä tästä eteenpäin, Harto Viiala toteaa tyytyväisenä.

- Olemme iloisia, että yrityksemme toiminta jatkuu osana toista vahvaa kotimaista perheyritystä. Voimme luottavaisin mielin siirtää asiakkaamme ja henkilökuntamme HyXon hallintaan, toimitusjohtaja Mikko Muukka Aprotech Oy:stä jatkaa.

 

Lisätietoja

Harto Viiala, toimitusjohtaja HyXo Oy
p. 010 417 4541
harto.viiala@hyxo.fi

Mikko Muukka, toimitusjohtaja Aprotech Oy
p. 044 204 0214

mikko.muukka@aprotech.fi

--------------------

HyXo Oy on yli viisikymmenvuotias perheyritys, joka on kasvanut vuosien saatossa merkittäväksi toimijaksi niin vedenkäsittelyn osaajana kuin teknisenä tukkukauppiaana. Tänä päivänä toimintamme jatkuu jo kolmannessa sukupolvessa tarjoten asiakaslähtöisiä ratkaisuja, tuotteita ja palveluita prosessimittauksen, vedenkäsittelyn sekä prosessi- ja laboratoriolaitteiden parissa. Tuomme maahan ja valmistamme sekä yksittäisiä laitteita että laitekokonaisuuksia. Päämiehiä meillä on yli 40 kappaletta. Henkilöstömäärämme on yli 65 ja liikevaihtomme oli vuonna 2020 n. 21,5 milj. €.

Aprotech Oy on vuonna 2009 perustettu yritys, joka toimittaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä ympäristöteknologian tuote- ja palveluratkaisuja teollisille ja kunnallisille asiakkaille. Toiminta on keskittynyt veden- ja jätevedenkäsittelyyn sekä teollisuuden neste/kiintoaine erotusprosesseihin. Päätuoteryhmät ovat kansainvälisesti tunnettujen ja luotettavien laitevalmistajien tuotteita. Yrityksen päätoimipaikka on Hamina.
Yrityksen liikevaihto vuonna 2020 oli n. 1,1 milj. €.